12 Kasım 2009 Perşembe

Cam fanus şimdi ne hale geldi.




Bu cam fanusu eskiden çok eskiden japon balığı beslemek için almıştım.Yıllar geçti dolapta buldum dedimki ben bunu bir değerlendireyim.Üzerine cam boyası sürdün 2 kat daha sonra 100 derecede 30 dk fırınladım ama çok korktum patlar mı diye gidip gidip fırına baktım.Neyse ki bir hasar olmadı :) dekupaj resmini yapıştırdım, sonra model hamuru ile resimlerin hangisini kabartmak istiyorsan hamura dekupaj tutkalı ile yapıştırdım. 3boyutlu sim boyası ile bir kaç efek yaptım son olarakta kırmızı kurdele geçirdim. Mutfağımda seygilemek üzere.Bununda hikayesi böyle oldu:)

14 yorum:

  1. süper düşünmüşsün çok da güzel olmuş
    ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. bu da çok güzel olmuş ve çok temiz çalışmışsın. Nasıl cam boyası ile boyamak? koyal kapanıyor mu? Ben henüz cesaret edemedim.

    YanıtlaSil
  3. Lolipu, çok çok kolay akrilik boya ile arasında epey bir fark var.Hemen kapanıyor çok örtücü bir boya tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
  4. Güzel değerlendirmişsin.Ellerine sağlık..Benimde var evde öyle duruyor rafda:))Baktım ki bi sürü malzeme gerekir bu uğraş için:)))

    YanıtlaSil
  5. Niran, malzeme olarak model hamuru, dekupaj tutkalı, ve dekupajların olduktan sonra gerisi geliyor. Model hamuru epey bir işte kullanırsın hemen bittiyor.

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık buda çok güzel olmuş.Bende cam boyama ile ilgili bişey soracağım; tüm cam boyamalarda fırınlama yapılır mı? amacı nedir? cam boyası görmüştüm ama minik şişelerdeydi,aynı tür boya mıdır,bilemiyorum.

    YanıtlaSil
  7. 10 marifette de yazdım ama buraya da yorumumu ekleyim canım
    bu fanusun başına harika şeyler gelmiş.çok temiz güzel ve şık bir çalışma olmuş.

    YanıtlaSil
  8. Beyaz kkelebek14 Kasım 2009 10:54

    Lila, yorumun için teşekkürler, ben cadencenin boyalarını kullanıyorum gayette memnunum.Cam boyalarını ya fırınlaman gerek yada 21 gün hiçbir işlem yapmadan beklemesi gerek.2 tercihin var yani.

    Kapkara camdan kelebek, yorumların için sanada çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık ne kadarda güzel olmuş bu

    YanıtlaSil
  10. merhaba,yaptıkların süper...eline saglık.ben de yavaş yavaş yapmaya çalışıyorum bişeyler..birkaç sorum olacak sana.cevaplarsan çok sevinirim.öncelikle galvanizleri akrilik boyaylamı boyuyoruz..bi de şu model hamurlara bayılıyorum ama hiç denemedim.nerden temin edebilirim bu hamuru.adı ne?

    YanıtlaSil