18 Aralık 2010 Cumartesi

Anılar,eşyalar,mim





Aslında bu mimi daha önce yayınlamam gerekiyordu ama nedense bu aralar pek bir zorlanıyorum bişeyler yazarken..Bir durgunluk var üzerimde.Silekelenip kendime gelmeliyim diyorum bakalım ne zaman..
Neyse gelelim mimimize.Sevgili bilge-orfe bizi mimlemiş.Teşekkürler ediyorum..Konu ise anılarıyla önem verdiğimiz eşyalar..Eski eşyalara pek meraklıyımdır pekte severim o yüzden bu mimde çok hoşuma gitti.
İlk fotoda gördükleriniz babaannemden..Minik bir pikap ve plaklar..
İkinci fotodaki yemeni ise rahmetli anneannemden..Vefat ettiğinde hatıra olarak torunları yemenilerini almıştık..Üzerindeki sandık lekeleri bile benim için çok değerli severek kullanıyorum..
Üçüncü fotodaki kutuda babannemden ve içindeki düğmelerde anneannemden.Hem kutu hemde düğmeler eskilerden çok eskilerden kalma =)
Son fotodaki kavala gelince o sanırım en eskilerden çünkü babamın babasının babasından kalma..Onada birisindenmi kaldı bilmiyoruz. En az 100 yıllık belkide daha eskidir diye tahmin ediyoruz..
Yazının sonunda aklıma geldi,aslında önem verdiğimz eşyalar eskilerden kalma olmak zorunda değil tabiki ama eskiler daha bir kıymetlimi oluyor ne ..
Mimi yanıtlmak isteyen herkese gönderiyorum..
Sevgilerimle..

16 Aralık 2010 Perşembe

Lütfen Bu Çağrılara Kulak Verin !!!!!

Merhaba arkadaşlar.Sizlere iki adet duyurum olucak..
Birincisi Mutlu Olalım dereğinin bizlere çağısı..
İki adet etkinlik düşünülmüş.Birincisinde yılbaşında çocuklarımızı sevindirmek için resim defteri,pastel boya ve oyuncaktan oluşan bir paket..Bu paketlerden bir veya birkaçını temin ederek çocuklarımızı ne kadar mutlu edebiliceğinizi bir düşünün..
İkincisinde ise kış boyunca devam edicek bir etkinlik olan yine çocuklarımız için atkı,bere ve eldivenden oluşan hediye paketleri yine onları mutlu etmek için atılmış çok güzel bir adım olucak..
Ayrıca derneğe her türlü kırtasiye malzemesi,boyama kitapları,resim defterleri,oyuncaklar,çocuk kitapları,çocuk dergileri göndererekte her zaman yardımda bulunabilirsiniz..
Mutlu Olalım derneği adresi:M.Kemal cad.Burak apt. No:44 D:4 Bornova/İzmir
Daha ayrıntılı bilgi içinde sevgili yetenek-sizin bloğunu ziyaret edebilirsiniz..

Diğer çağrı ise sevgili Atölye kediden geliyor..Kendisi ana sınıfı öğretmeni ve bulunduğu köy okulunda çocuklarının oynıycak oyncakları malesef yok..Sizde dilerseniz kendi yaptığınız dilerseniz aldığınız veya evde kullanılmayan oyuncakları toplayıp bu okula gönderirseniz emin olunki bir sürü çocuğu çok ama çok mutlu etmiş olursunuz..
ÖNEMLİ:Gönderilerinizi mutlaka Ptt kargo aracılığıyla yapmanız isteniyor Ptt kargolar toplayıp haftanın bir günü köye ulaştırıyormuş..
Yıprak ilköğretim okulu adresi:
Evren Yılmaz
Yıprak İlköğretim Okulu-Ana Sınıfı
Afyon-Dinar

15 Aralık 2010 Çarşamba

Özsüt Atölye ile İzmirli Bloggerlar Birarada..




Geçen cumartesi günü Özsüt Atölyeden gelen davet üzerine bugün İzmirli bloggerlar Egepark Özsüt Atölyede biraraya geldik .Çok keyifli ve lezzetli bir akşam geçirdik =)
Ben kendi adıma Özsütün tatlılarını büyük bir keyifle tüketiyordum..Yemek menüsünü ise ilk kez tattım ve gerçekten hayran kaldım diyebilirim..Bu akşam tercihimi tavuk marsaladan yana kullandım tabi Fevzi beyin önerisiyle.. Gerçekten harika bir lezzet..Beyaz şarap,pastırma,mantar,beyaz soğan ve krema sotesiyle ızgara tavuğun mükemmel birleşimi diyebiliriz.
Eee yemeğin üzerine tatlı yemeden olmaz tabiki..Geleneksel tatlılarımızdan Aşureyi birde Özsütte tadın derim..
Bu güzel akşam için Özsüte ve bizi çok güzel ağırlayan Mine hanım ve Fevzi beye teşekkürlerimi sunuyorum..
Sevgiler..