16 Temmuz 2010 Cuma

Fermuar çırpınışları ;))



Efendim dikiş çırpınışlarımdan sonra herşeyi hallettim öğrendim ya geriye fermuar dikmesi kalmıştı.Onuda yaptım ve facia ortada :) Aslında fermuarı kotla astar bölümünün arasına gizliycektim,öyle yaptığımıda sanıyordum aa birde ne göreyim evdeki hesap çarşıya uymamış :))
Neyse sonradan annem anlattı nasıl yapmam gerektiğini bir dahakine onu deniycem.Buda şimdilik benim işimi görür bir çanta oldu.Süslemesiyle falan puan toplarım belki ne dersiniz??
;)
Sevgiler..






15 Temmuz 2010 Perşembe

Çatlak, seramik tepsinin yenilenme hikayesi :)







Başlıktan anlayacağınız gibi ,İkea dan almış olduğum seramik tepsimi sonunda çatlattım:(
üzülsem mi üzülmesem mi anlamadım bu duruma. Galiba sıcak olan tepsiyi soğuk mermere koyunca çatırdadı. Neyse gelelim konumuza, pazar günü evi toparlarken dedim bunuda ne yapacam atayım çöpe dedim.Sonra atmamaya karar verdim.Bunu değerlendiririm birşeyler yaparım niye atıyorsun dedim.
ilk başta çatlak olan yeri japon yapıştırıcısı ile yapıştırdım. 1 kat kapatıcı boya attım niye derseniz.Seramik parlak olduğundan akrilik boya ile boyadığımda tutmaz diye düşündüm.Boya kuruduktan sonra 2 kat akrilik beyaz boya ile boyadım.Sonra Ece Aymer den aldığım dekupaj kağıdı ile zemin kısmını dekupaj yaptım üzerinede simli bonçuk boya ile geçtim.İyice kurudular.
Dün almış olduğum 100 kat verniğide tepsinin üzerine dökünce gayet iyi bir sonuç elde ettiğimi düşünüyorum.100 kat vernik gerçekten harika çünkü yaptığınız çalışmayı epey bir güzel gösteriyor.
Herkese tavsiye ederim.
100 kat verniğin nasıl yapıldığını daha önce bir yazımda anlatmıştım.Bu linke tıklayıp bakabilirsiniz.
ASD

Telefona kılıf uydurmak ;)

İkeadan 51*73 cm çekmece içine örtü olarak satılan bir keçe parçası almıştım.Tabiki ben onu çekmecelerim için kullanmıycam.İşte ilk parçam bir telefon kılıfı.Önce kendi telefonumdan ölçü aldım.Yoyodan bir çiçek,düğme ve keçeyle süsledim. Kenarlarınıda iğneyle adını bilmediğim bir şekilde tuturdum.Tığla trabzan yaparız onun gibi oldu.Adını bilen varsa yazsın lütfen.
Tebessümle kalın..


14 Temmuz 2010 Çarşamba

Dikiş çırpınışları :)






Malum annemin dikiş makinesi eski tiplerden öyle otomatik falan değil öğrenmeside zor oluyo en azından benim için.Ufak tefek bişeyler yaparak öğrenmeye çalışıyorum.Geçenlerde minik bir makyaj çantasıyla iki tanede gözlük kılıfı diktim.Kaç saatimi harcadım hiç söylemiyim :))

Sevgiler..







12 Temmuz 2010 Pazartesi

Batan geminin malları bunlar-İkea çılgınlığı

Sevgili SLN taaaaaaaaaaa İzmirden haber uçurdu bana İkea'da galvaniz saksılarda indirim var hemen git al diye.Sağolsun bende onu kırmadım ve son 2 gün kala gidip toparladım.Tabi galvanizle kalmadım cam eşyalarda aldım. O ucuz bu ucuz diye...
Boyarım diye aldığım kase ve sürahi, bakalım en yakın zamanda hepsini boyamak istiyorummmm.
Fiyatlarına gelince
galvaniz saksılar
büyük saksı : 2.95 tl
orta boy saksı: 2.50 tl
küçük saksı: 1.50 tl

cam kase : 4.95 tl
sürahi : 4.65 tl

ASD


Kumaştan dekupaj tepsim


Kumaştanda dekupaj nasıl olurmuş demeyin.Tepsinin üzerindeki deseni daha önce ASD'ye çanta diktiğimz bir kumaştan fotokopi çektirdim ve dekupaj tekniğini uyguladım.Fotokopiciler kumaştan fotokopi çektirmek isteyince nedense gülüyorlar bana çokmu acayip birşey yapıyorum acaba anlamadım ??
:))
Sevgiler