17 Ekim 2009 Cumartesi

mumla eskitme nihale




Evet yoğun istek üzerine peçetelemeye devam ediyorum :) bu seferikini mumla eskitme yaptım.ilk olarak mdf yi bir güzel zımparaladım sonra bir kat katı yeşil akrilik boya ile boyadım daha kuruduktan sonra mum sürdüm.Sonra beyaz akrilik boyaya boyadım oda kuruduktan sonra zımparaladım.Son olarakta peçete tekniğini uyguluyoruz.işte hepsi bu.. ;)



patik çizme



Ben ayakları yaz kış çok üşiyenlerdenim.Yazın bile çoraplarımı ayağımdan çıkartmam.Bunu bilen sevgili arkadaşım Halime kış için bana çizme örmüş.Sizlerle paylaşmak istedim.Benim çok hoşuma gitti ve gerçekten çok sıcak tutuyo.Ellerine sağlık canım..

14 Ekim 2009 Çarşamba

KLOMPEN (Hollanda pabuçu) yine peçete :)


Arkadaşlar, biliyorum artık bıktınız fakat ne yapayım çok güzel bu peçete işi ama bundan sonra peçeteden bir tane daha işim var ondan sonra biraz farklı şeyler yapacam. Bu seferde Hollanda'lılara özgü geleneksel pabuçlarından peçeteleme tekniğiyle çalıştım. Bunun içine çiçek ekecem fakat aldığım duyumlardan dolağı çok sulamamam gerekiyormuş( seramik olduğundan) Demokraside çareler tükenmezden yola çıkarak, kaktüs ekeyim dedim sulama işi pek olmadığından. Çarşıya baktım ama bulamadım. Bu haliyle koyayım sonra ektiğimde onuda fotolayıp koyarım.

peçeteli sepetimi revize ettim :)



Bu hafta yapmış olduğum sepetime başka bir ekleme yaptım.Sap kısmına kurdele geçirdim.Bundan önceki sepetim (yapmış olduğunuz yorumlar için tek tek teşekkürler) ve kudreleli sepetim.

yapraklar çiçeklendi



yine sonabahr yarışmasını düşünerek hazırladığım bir çalışma.
ağaçlardan düşen yaprakları toplayıp üzerlerine peçete tekniğini uyguladım.aslında pvc kaplatmayı düşünüyordum sabah kalkıp baktığımda yaprakların karardığını gördüm(2.resim)
iyiki kurumaları için astığımda resim çekmişim.(3.resim) nolursa olsun yinede katılıyorum işte... sevgiler=)

13 Ekim 2009 Salı

SONBAHAR YARIŞMASI KOLYEM



Efendim 10marifetin sonbahar yarışması için tasarladığım kolyem.kolye ucunu sık iğneyle ördüm,üzerine kurdele nakışı ile gül yaptım ve sonbaharın olmazsa olmazları yapraklarla süsledim..

12 Ekim 2009 Pazartesi

işli bişiy :))



bu şekilleri 10 marifetçi bir arkadaşımda görmüştüm ama hangisi olduğunu hatırlamıyorum eğer bileniniz varsa söylesin lütfen hemen link ekliyim.bende deneme olsun diye bi kumaşa işledim hemen.buyrun bakalım ...

ATÖLYE BEYAZ/ favoritehometovisit

ATÖLYE BEYAZ


Bu sefer bir duyuru için buradayım. Çok sevdiğim ve devamlı takip ettiğim Atölye Beyaz'ı sizlere tanıtmak istiyorum.Belki bununla ilgili olarak siz benden önce duymuş olabilirsiniz ama kendi bloğumda da bu siteyi ve ekibini tanıtmak istedim.
Atölye Beyaz'ı Evim dergisinde çıkan röportajında tanıdım ve hemen not alıp bayramda gideceğim için Ankara'ya oraya gittiğimde Atölye Beyaz'ı ziyaret etmek istedim. Nitekimde bayramdan sonraki gün hemen damladım Atölye ye. Anlatam o kadar güzel, o kadar huzurlu bir yer ki .Ben şahsen İstanbul da böyle bir Atölye görmedim, yaptıkları oldukları çalışmaları hiç görmedim.Orada Ece hanımla tanıştım kendisi gerçekten de bu işin ustası diye bilirim.Ondan bir kaç bilgi aldıktan sonra( Kendisine göstermiş olduğu ilgiden dolağı teşekkür ederim) . İstanbul a döndükten sonra hemen sitesine ve bloğuna girdim.Bloğu süper şimdi hergün sabahtan girip bakıyorum bugün ne koymuş neler yapmış diye. http://favoritehometovisit.blogspot.com/

Pazartesi sabahları Kanal B de canlı yayına çıkıyor.09.00-09.30 arası ama ( buradan yayın yönetmenine sesleniyorum bu zaman çok kısa yani 40-45 dk olsa gerçektende çok güzel olur)
Hatta bununlada kalmıyorum evden usbye kaydediyorum yayını ,daha sonra geri dönüp seyredeyim diye.Ama internettende geçmiş zamanları seyredebilirsiniz. O kadar güzel şeyler yapıyor ki Ece hnm, hepsini tek tek anlatıyor. Kendi bloğunda da yazmış ne kadar çok emek verdiğini gerçektende bu emeklerinizin karşılığını alacaksınız. Aman sakın yayından kalkmasın programınız lütfen, heyecanla bekliyorum pazartesi günlerini.

Buradan, Ankara'da oturanlar sahşı fikrim,Atölye Beyaz'a gitmeleri ve o ortamı görmeleri.
Ankara dışında bulunanlar yani benim gibiler ise, http://favoritehometovisit.blogspot.com/
blogdan ve Pazartesi günü Kanal B 'i 09.00-09.30 arası takip etmeleri.

Ece hanımın sitesi ise http://www.atolyebeyaz.com/

Birazda atölye'den güzel fotoğraflar ile süsleyim.



Bol hobili günler dilerim.
Sevgilerimle .....

11 Ekim 2009 Pazar

gel-gör mutfağı

Dostlar, usta yemek bloglarını sevgi ve saygıyla selamlıyarak sevgili yengemle kendi çapımızda bir yemek bloğu kurduk.desteklerinizi bekliyoruz..
sevgiyle kalın...
http://www.nalinemonkabugu.blogspot.com/