29 Ağustos 2009 Cumartesi

Kuş evleri -Etsy





Etsy de gördüğüm Kuş yuvaları çok güzel yapmışlar hatta bayıldım.
Ne ufak detayları bile atlamadan çizilmiş onu bırakın elbiseleri bile çizmişler.Şu sanat ne güzel bir şey :)
Benimde yapmış olduğum kuş evi idare eder.Nede olsa ilk denemem oldu.
http://beyazkkelebek.blogspot.com/2009/08/kuslar-yuvasna-bekliyorum.html


Yeni Yepyeni Blogger Adresimiz

Merhaba Herkese,
Yeni blog adresimi bundan sonra buradan da takip edebilirsiniz.
Baktım herkes blogger ci bende dedim bundan da bir tane blog adresi alayım. İçeriğide hoşuma gitti.
• Eski adresim http://beyazkkelebek.blogcu.com buydu.

İlginiz için şimdiden teşekkürler

Bodrum Suluboya Resimleri






Sevgili Kuzenimin yapmış olduğu bodrum temalı suluboya resimleri. Uzun zaman oldu dedi elime almayalı ama bence hiç de fena bir çalışma değil. Hatta geliştirirse güzel işlerde çıkarır. Malzeme olarak tahta kullanmış. Bakalım devamını bekliyoruz.

cimcimenin bereket nazarlığı





\
arkadaşlar hepinize teşekkürler.
en son bodrumda teyzeme yaptığım bereket nazarlığını gören annem illaki bende istiyorum dedi.sonunda onunkinide yaptım.bu sefer kumaş çiçeklerle süsledim.birde konuğumuz var cimcime =))

Kese




aslında kese değilde minik bir el çantası olarak planlamıştım ama sonuç bir kese oldu.içine sabun,sabunluk vs koyarak hediyelik olarak kullanılabilir diye düşünüyorum. EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu

Doğadan


tamamen doğadan topladığım malzemelerle oluşturdum bu çalışmayı onun içinde ''doğadan'' adını vermeyi uygun buldum.ağaç parçalarını biraz renklendirdim,taşlardı,kuru çiçeklerdi derken ortaya böyle bir çalışma çıktı.

bereket nazarlığı



bodrum gümüşlükte gördüğüm bereket nazarlıklarından bende yaptım.hemde malzemelerin bir kısmı doğadan toplandı bir kısmıda kalan kumaş parçaları, boncuklar ve kurdelelerden oluştu.

Begonvil


köpükten bir kabın dışını çam yapraklarıyla süsleyip içinede bogonvili konduran ebru ablamın ellerine sağlık diyorum.çok hoş görünüyor bence

Taşlarla kolaj


buda taşları boyayarak ve yine canlı çiçeklerle süslenerek yapılmış kolaj çalışması.

Çiçek bahçesi


sevgili arzu ablamın canlı çiçeklerle yaptığı kolaj süslemeler..

Desenli Tepsim

EN SONUNDA BİTTİ...
Epey aşamalı geçen yolculukta kazaya uğraadan temiz bir şeklide bittirdim.
Yaklaşık 2 aydan beri boyalı olarak bekleyen tepsim ,kalan kısımlarınıda boyayarak bitti.
yapım aşamasına gelince, mdf tepsiyi ilk önce zımparaladım üstüne 4 kat beyaz akrilik boya ile boyadım.daha sonra bilgisayarda çizdigim deseni tepsi boyutunda büyüttum ve renkli çıktı aldım .Aydınger kağıt ile üstünden geçip tepsiye tersden geçirdim.
Sonra boyalarımı hazırladım başladım boyamaya son olarakta asetat kalemi ile kenar kontürlerini çekip vernik attım.
Sonuç olarak kullanıma hazır şık bir tepsi oldu.



Mozaik cam taşlı çerceve

Ne yapsam ne yapsam düşün düşün bakalımmmm.
Evetttttt buldummmmm.Ama yaaaa diğer çercevelere ne yapacammmm peki.(Sizlerde bana fikir verin )


İkea dan almış olduğum tahta çerceve 3 tane olarak satılıyor paketde ve çok uygun.1 tanesine mozaik cam yaptım diğerlerine ne yapacam diye düşünüyorum.Bunuda yine daha önce yapmış olduğum Daha önceki Cam fanusdaki mantıkta yaptım. Evimizde farklı bir dekor hatta kendi emeğimizle yaptığımız bir tasarım .

Alüminyum Saksı ne hale geldi.....

İkea dan almış olduğum saksıya ( esası ikea çatal ve bıçaklık koymak için tasarlamış bende bu tasarımın üzerine saksı olarak çevirdim )
akrilik boya ile boyadım sonrada almış olduğum peçeteleri kesip üzenire yapıştırdım .son olarakda yat verniği ile boyayıp duvara asacam.
Sonra düşümdümki ben buna niye para verdim :) konserve kutusundan yapılabilir hatta yogurt kaplarından da ama duvara nasıl monte ederim onu düşünmekteyim .Onunda ip uçusunu bulursam dermeyin keyfime :)



Kuşları yuvasına bekliyorum

Kuşlarrrrr kuşlarrrrrr ne özgür hayvanlar ....

Uzun zamandan beri elimde olan kuş evimi bitirdim.Oh rahatladım valla. Yapım aşamasıda biraz uzun sürdü ama iyi birşey çıksın diye. Evin duvarına asacam bakalım kuşlar gelecek mi merak ediyorum. İlk başta zemini boyamak için yan çıtalarına kağıt band koydum ki diğer tarafına pembe renk boyamasın diye (bu şekilde daha güzel oldu).
Renkleri aldım başladım boyamaya üstlerinede tahta mandallar var 1 tl satan yerlerde onlarda bu aksesuarlar satılıyor. Havalı olsun diye aksesuarlarıda yapıştırdım.
Kuşları yeni yuvalarına bekliyoruz :)


Cam Fanus

Cam boncuklarla süslenmiş cam fanus. Dışarlarda renk renk satılan cam boncukları alıp cam fanussa yapıştırdım.Sonrada derz dolgusu ile bir güzel aralarına gelecek gibi sıvadım kurumaya bırakıp üstünüde ıslak bez ile sildikten sonra salonumun bir köşesine koydum.

Başka şeylerde deniyorum inşallah güzel olurda bloguma koyarım...







EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu

İğne Oyalı Broşlar




Arkadaşımın elinden çıkan harika iğne oylalı broşlar.Renk renk desen desen...Giysilerimize uygun tamamlayıcı aksesuarlar. İğne oyasından veya biraz daha kalın nakış ipliklerinden yapılabilir.Tabi bilenler için.

çöp adam serisi

Sergun den aldığım çöp adam şablonlarını biraz renklendirip forex malzemesine yapıştırdım.Hatta bunları kendi aralarında başka figurlerlede birleştirdim. Bence bunlardan hergün eşlerimize vermek gerekir. Sözlü değil anlatarak :D






Bodrum daki kabakların güzellikleri

Bodrum gümüşlük de bulunan kabakların resimlerini çektim.
Gümüşlük çok güzel bir yer insana huzur ve mutluluk veriyor.Herkesin görmesi gereken bir yer diyebilirim. Orada akşamları el sanatları dükkanları açılıyor ve çok güzel bir atmosfer.
Hatda bir tanede boş hiç yapılmamış bir kabak aldım( kabakların mevsime nisan da başlıyor)
bakalım birde hobi matkabı alırsam başlarım yapmaya .
Hobi matkabı kullanan var mı? Varsa hangi model bana bilgi verirseniz sevinirim.






EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu

ağaç kabuğundan desen çalışması

Bodrum daki bahçemizde yetişen bir ağaç türü yaz aylarında sert kabuklu bir tohum veriyor diyelim.(tam adını bulamadım:(
bunları topladım ve nasıl değerlendirmeli derken üzerine akrilik boya ile boyayıp bodrum evleri, çiçekler, kelebekler kondurdum.sonrada iple bağlayıp kapının üstüne astım.Rüzgar estikçe onlarda birbirlerine vurup ses çıkarıyorlar.





EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu