28 Temmuz 2010 Çarşamba

Cezayirden gelen mim.. :)



Evet bu mimimiz taa Cezayirlerden geldi.Sevgili arkadaşım Tuğba'nın Düyası bizi mimlemiş.Teşekkürler ediyoruz.Konumuz ''internette yemekteyiz''.Ne kadar heycanlandım anlatamam sanki geerçekten katlılıpta puan alıcam :))

Evet yukarıda soframda kullanabiliceğim tabak çanakları görüyorsunuz.Aksesuar olarak çiçek yada mum konusunda kararsız kaldım.Aslında minik cam mumlukların etrafında beyaz çiçekler isterdim ama bulamadım.Artık siz birleştirin ikisini :)Çok klasik bir masa olucak aslında daha cıvıltılı olabilirdi ama gönlüme yatanını bulamadım nette.

Şimdi gelelim işin daha zor kısmına yemek yapmaya.Benim gibi belli başlı bir kaç yemek dışında yemek pişirmemiş birisinin bu menüyü hazırladığını lütfen gözardı etmeyiniz :))


  • Düğün çorbası

  • Patatesli büzgülü börek (Oktay usta)

  • Tel şehriye salatası

  • Ananaslı tavuk (Polonezköy Barbekü) (İstanbuldayken denedim ve çok beğendim.Tavsiye ederim yolunuz düşerse yemeyi ihmal etmeyin )

  • Pirinç pilavı

  • Halley Pasta

  • Herşeyi yetiştirdim vaktimde kaldı ya radika ve deniz börülcesi salatasıda benden olsun :))

Şimdi gelelim kimleri mimlediğime.Açıkcası ben yemek bloğu olan arkadaşlarımı mimliyorum benim gibi zorlanmasın kimse diye.



Son olarakta Halley pastanın tarifiyle kapatıyorum bu mimi.Kolay ve lezzetli bir pasta heleki bu sıcak yaz günlerinde çok iyi gider..


  • 12adet halley

  • 1su bardağı süt

  • 2paket krem şanti

  • üzeri için çikolata sos

Derin bir kapta 2 paket kremşantiyi bir bardak sütle iyice çırpıyoruz.Halleylerimizi kremşantinin içine kırıp karıştırıyoruz.Düz bir zeminde veya istediğiniz bir kabın içine streç filmi yayıp karışımı boşaltın.Buzdolabında 1 gün bekletin.(Dondurma katılığında olmasını isterseniz dondurucuda bekletin)Çikolata sosu arkasındaki tarife göre hazırlayıp soğutun.Servis yapmadan önce pastanın üzerine dökün.

Afiyet olsun...




6 yorum:

  1. oy kuzum bu nasıl bir mim olmuş böyle ben eksik ve burada uygunlanması zor bir mim ve anlamsız :) nasıl eleştirilecek yemekler? olmamış çok kötü nasıl denilecek? aç kaldım? kaçgündür aç kaldım? nasıl denilecek? :)) kim kimi ağırlayacak? nasıl puan verilecek? :))

    YanıtlaSil
  2. canımcımm maksat muhabbet olsun birazda yarışmadakilere örnek olsun :)))

    YanıtlaSil
  3. :)))) o zaman mikemmmel mikemmel mikemmelll ben bu yemekleri yemeden masadan kalkmam haberin olsun :)

    YanıtlaSil
  4. Valla süper olmuş,1o puan benden size :)

    YanıtlaSil
  5. Valla Selincim ne diyeyim ben daha 10 puanda benden:) çok teşekkür ederim hemen cevaplamışsın ve harika şeyler de bulmuşsun..masa dekorasyonu şık olmuş beğendim gerçekten de..yemekleri okuyunca da acıktığımı hissettim sabah sabah da olsa:) keşke fotolarını da koysaydın..o zaman kesin ağzımın suyu akardı:) sevgiler canım..öptüm

    YanıtlaSil
  6. Selin Hanım merhaba,

    her şey sade ve güzel, beğenilmeyecek gibi değil ki.
    yemekteyizdekilere örnek olacaksa puanım 10 :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil