24 Temmuz 2013 Çarşamba

Çocuk Yetiştirme Becerisi.

"Kaplan Annenin  Zafer Marşı" çoçuk yetiştirme üzerine yazılmış otobiyografi kitabı. Çinli bir anne 
ve iki kızı. Çin işkencesine yakın bir dayatma. Çocuk yetiştirmek nasıl bir gelişim tam alarak anlamaya çalışıyorum. Fazlası zarar azı karar. Nasıl bir anne olmalıyım Serra nasıl bir yaşam tarzı olmalı biraz onları düşünüyorum. Kendisine güvensin ayakları üzerinde dursun istiyorum. ( Herkes gibi ) ezilmesinde dişli olsun. Bu devirde ancak bunu düşünüyorsun. Bi̇rşeyi yaptırmak istediğinde acaba üzerine mi gidilmeli yoksa kendi haline bırakıp kendimi seçmeli. Bilemedim. Normalde istemediğim bir şeyin yapılmasını pek istemem hayatımda. Ama iş evledin oldumu Bu sistem değişebilir. Şimdiki çoçuklar çok başına buyruk hem kendinden eminler hemde sana lafını esirgemiyorlar. 

Yarın kısa bir tatile gidiyoruz ufak bebekle ancak kısa tatiller olabiliyor. Hem istanbul dan kaçış, dinlenme hem de Huzur ve mutluluk depolama. Sapanca taraflarındayım yeni yerler keşfetmeye gidiyorum. 

Herkese sevgi dolu günler. Yine uzun zaman oldu gibi laf ebeliği yapmıyorum. Oldu ne yapayım zaman su bense bardakdan taşan su.

3 yorum:

  1. İyi tatiller ,kızlar burayı da çok boş bırakmayın özlüyoruz :)

    YanıtlaSil
  2. Valla öyle ama zamanda bulabilsek. çok çabuk geçiyor hayat. Sevgilerimle Asu

    YanıtlaSil