30 Ocak 2010 Cumartesi

Duck duck..... Ördekler Mutfakta



Bu Ördeği, üsküdar' da hobi marketinde gördüm. Çok hoşuma gitti hem büyük havluluk hem notluk veya peçetelik koymak için kapağı var. Ne yaparım diyede çok düşündüm, birkaç ay takıldı öylece 1 hafta öncede bu hale geldi.
Görmüş olduğunuz mavi mini çiçekli esası kumaştır.Bunu ozalitcide fotokopisini çektim esası bu kadar güzel çekilceğini zannetmiyordum ama aynısı oldu. Sonra dekupaj tutkalı ile yapıştırdım kenarlarınada içindeki renk tonundan boyadım birde göz kondurdum. Şimdi mutfağımda beni seyrediyor...ASD

yeşil çatılı ev ..


Ahşap boyama kursuna gittiğim zamanlarda yaptığım anahtar askılığım.Çatı kısmını, büzüştürüp kağıtla kapladım ve boyadım.Ön kısmını ise herzamanki gibi peçeteledim :) Ben yokkende annem perdelerini iliştirivermiş.Alt kısmınada yeğenimin resmini koymuş.Anlıyacağınız şuan kendisi anahtar asklığı dışında çerçeve olarak kullanılıyor ...SLN

29 Ocak 2010 Cuma

Arzu' nun Tatil Projeleri 2

Eeeeee, ablam dün döktürmüş.Tabi okullu yarıyıl tatiline girdi ama kendisi hayatta tatile giremez illaki hep çalışır. Bak bu sefer ders değil ama hobi ile çalışmış iyikide çalışmış ben şişesine bittim harika olmuş. Panosu ile birlikte


Burdada cam tabağa peçete yapıştırmış. Bence harika durmuş

ARZULAR ŞELALE ;))))))


Bugün öğleden sonra maillerime bir baktım ne göreyim.ASDmin ablası canım kuzenim Arzu ablam tatili fırsat bilip bir kaç çalışma yapmış ve fotoğraflayıp bize göndermiş.Eee yayınlamak boynumuzun borcu ;)
İlk olarak bu kare tepsiyle başlıyalım.Peçete tekniğini uyguladıktan sonra boyutlu boncuk boyasıyla kendinden şekiller katmış ve kenar kısımlarına kurdele ile şerit geçmiş.Ben renklerine bayıldım.Ne diyelim ellerine sağlık hocam ... ;)

28 Ocak 2010 Perşembe

not defteri kaplama


Sabahtan aldım kumaşlarımı elime kalıplarımı kestim.Dedimki bir badi süsliyeyim.Sonra vazgeçtim aldım eski kot kumaşını minik bir çanta yapıyım dedim.Sonra ondanda vazgeçtim veeee sonuç minik bir not defterini kaplayıp süsledim.Biraz unutkan biri olduğumdan bu tip defterlere hep ihtiyaç duyuyorum.Böyle süslü bir defteri unutmamam gerektiğini unutmam umarım :))) SLN
Posted by Picasa

İstanbul' dan Kar Manzaraları


Bunlar geçen cumartesi günü çektiğim fotoğraflar ...


Geçen hafta yoğun bir tempoda olduğumdan fotoları koyamamıştım.Dün akşam yağmış yerlerde ağaçlarda karlar vardı.Elimde fotoğraf makinesi Üsküdar'dan Beşiktaş'a geçerken birkaç kare çektim.

27 Ocak 2010 Çarşamba

Kurdele nakışlı eldivenler



Evetttt, bunlarda annemin yaptığı kurdele nakışlı eldivenlerim.Bunun hikayesini anlatayım. Beşiktaş'da giderken nereden estiyse anlamadım aklıma düz bir eldiven alayım annemde bunun üzerine kurdele nakışı yapsın diye bir fikir uçtuştu. Hemen bizin SLN tel açıp fikrimi paylaştım tabi oda bayıldı :) Eldivenleri aldım. Anında gerçekleştiriyorum :)
Neyse sıra annemi kandırmamda birkaç gün sonrada eldivenlerime kavuştum. Hem çok basit tabi kurdele nakışı bilenlere hemde çok şık.

26 Ocak 2010 Salı

Şarap şişesi ne duruma düştü



Yılbaşında içtiğimiz şarap şişesi taaaaaaaaaaaa yurtdışından gelmiş teyzemin bir arkadaşı getirmiş.
Bende boş şişe çöpe atılmasın birşekilde değerlendiririm diye teyzemden kaptım artık hiçbir şey çöpe atılmadığı için :)
Sonra cam boyası ile bunu boyadım yarısını diğer yerlerinede ponpon sünger ile yaptım üstünede peçete tekniği ile resimleri yapıştırdım.Son olarakta vernikledim ve salonun bir köşesine koydum. (ASD)

25 Ocak 2010 Pazartesi

Evet Eveet Mimlenmişim :))

Valla nereden başlasam ki bilemedim ama ilk önce size kısa bir bilgi vermek istiyorum (bilmeyenleriniz için) Bu bloğu nasıl açtığımızı bir anlatayım. Kuzenimle bu tür işler yapıyoruz onunda benimde el becerilerimiz var. Dedik ki ikimiz bir olalım bu bloğu kuralım. Bu yazı kimin şu yazı kimin diye karmaşağıda ortadan kaldıralım sonuç olarakta şöyle bir yöntem bulduk ismimizin kısa harflerini koyalım dedik.( SLN ve ASD ). Yeni bir uygulamadır.
Bunu yazmamda ki nedende sayfamızın mimlenmesinden dolağı ikimizde farklı özelliklerinin bulunması. Tabi formata aykırı değilse...

Şimdi gelelim esas konumuza Sevgili Lolipu'ya, öncelikle blog arkadaşıma beni mimlediği için çok teşekkür ederim.(Bu arada mimlemek yaratıcı blog olduğumuzun göstergesiymiş anladığım kadarı ile)
Kendisini tanıdığım ilk blog arkadaşlarımızdan birtanesidir.Yaptığı süper keçe modelleri ile tanıdık.Buradan sevgilerimi iletiyorum.

Gelelim benimle ilgili mimlere; (Bu arada ben ASD :)
• Filleri çok severim.Uğuruna inanırım, evimde ve iş yerimde fil figürlerim vardır.Resimde tam benlik )
• Dikkatli bir insanımdır.Ufak değişiklikleri hemen fark ederim.
• Burnunum tutulmasından (sıkılmasından) hiç hoşlanmam ve hemen hapşurmaya başlarım.
• İlk aldığım eşyaları 1 hafta dikkatli ve titiz kullanırım sonraki haftalardan sonra pek takmam.
• Deniz olmayan bir şehirde yaşayamazdım.Denizi, kumu ve güneşi çok seviyorum.
• Duygusal bir insanımdır. Filmlerde hemen gözlerim dolar.
• En çok yapmak istediğim spor dalı artistik buz patenidir. Saatlerce buz pateni yarışmalarını seyredebilirim.( Ama hiç denemedim)
• İşimi çok severek yapıyorum fakat el becerilerimi sergileyebileceğim bir dükkanım olsaydı bu işi yapmak isterdim.

Benimle ilgili mimler bu kadar SLN sıra sende :) Alooo neredesin bak senin mimlerini bekliyoruz.(kendisi İzmir de oturduğu için ancak :)

Neyse o yazana kadar ben prosedürü açıklayayım
Mimlenenler ne yapması gerekiyor;

* Yukarıdaki fotoğrafı yayınlaması.
* Kendileri hakkında 7 ilginç bilgiyi paylaşması.
* 7 kişinin linklerini paylaşarak onları ödüllendirmesi.
* Ve onları mimleyen kişinin kim olduğunu belirtmesi.


Geldim geldim elim doluydu malum yeni işler peşindeyim ;) (SLN)

Efendim benim ilginç özelliklerim say say bitmez ( çok normal değilim sanırım ) kısaca özetliyim ..

*Bazı zamanlar ayaklarım havada uyurum :p

*İleri derecede uyurgezerim (Bir gece açık pencerenin önünde kendime geldim.Allahtan şimdi biraz duruldum )

* Küçükken bale kızı olmak isterdim :D (Balerinleri görünce içim sızlar)

*Dışarıdan pek belli etmesemde çok agresifimdir.(malesef)

*Tam bir tatlı,pasta,çikolata delisiyim :) (olmıyanımız varmı acaba? :) )

*Kadere ve nazara çok inanırım ..

Evet en heyecanlı yere geldik mimlediklerimiz
** http://adadenizi.blogspot.com/

**http://benhurum.blogspot.com/

**http://ozgesipahioglu.blogspot.com/

**http://kuzinedekizaranekmek.blogspot.com/

**http://orgueli.blogspot.com/

**http://www.atolyesergun.com/

**http://yetenek-sizin.blogspot.com/

SEVGİ VE TEBESSÜMLE KALIN ....