5 Mart 2010 Cuma

İSTANBUL EFENDİSİ SÜPERRRRRRRRR BİR OYUN




Evet bugünkü konumuz kültür -sanat,
dün akşam kadiköy şehir tiyatroları sahnesinde harika bir oyun seyrettim."İstanbul Efendisi", tek kelime ile harika idi.Kostümler, oyuncuların performansları, şarkılar, fasıllar, herşey çok güzeldi.Herkes ayakta alkışladı.Mutlaka gidip görülmesi gereken bir oyun.Zaten yönetmen Engin Alkan olunca mutlaka harika bir tiyatro izlersiniz.
Ayrıcada "Tarla Kuşu Juliet" tiyatrosunada mutlaka gidin oda harika bir oyun....
Bu arada "Çağlar Çorumlu" yu atlamamak gerek süper bir oyuncu her oyununda süper bir performans sergiliyor ve bizi çok güldürüyor :D hanimiş irfan bıcı bıcı bıcı :)....

Detaylı bilgiler için buraya tıklayın

2 Mart 2010 Salı

Kurdele Nakışlı Havlu




Sırada el havlusu var.Hoş şuan için bitmiş birşey değil fakat yayınlamak istedim.
Annemden öğrendiğim kadarı ile aşamaları şu şekilde;
• bir model buluyoruz.
• deseni aydınger kağıdına çizip sonra o deseni havluya aktarıyoruz.
• Renklerini seçtikten sonra ne tür nakış uygulayacaksak ona göre iplik seçipi yapıp başlıyoruz işimize.
Ne kadar hoş şeyler yapıyorlar yani ister havlu, ister masa örtüsü, ister battaniye.... böyle uzar gider, herşey yapılır yani hatta giysilerimize bile işliyoruz. Bence süperrrrrrrrr

Runner örtümmmmmmm -Annemin yaptı :)



Evet gelelim esas resmimize, annem sonunda bitirdi runner örtümü bence harika oldu.Sadece renk olarak mor ve pembe olmasını istedim. Salonuma çokta yakıştı fakat bu tek kaldığı için devamını istiyorum annecim.(Beni duyuyorsun di mi ?)
Ay ben bunu nasıl kullanacam, epey bir el emeği göz nuru gerçektende bakalım bundan sonra ne yapmaya başlıyacak.Merakla bekliyorum.

Annemin Nakış Kursundan Görüntüler







Annemin pazartesi günleri nakış kursu oluyor.
Bende çok merak ettiğim için fotoğraflarını çekmesini söyledim.
Bakalım beğenecekmisiniz?

1 Mart 2010 Pazartesi

İZMİR ULUSLARARASI KUKLA GÜNLERİ 11-21 MART

Sevgili arkadaşlarım İzmirde gerçekleşicek olan kukla günleri festivalini duyurmak istiyorum sizlere.Çeşitli ülkelerin katılımlarıyla gerçekleşicek olan festivalin ayrıntılı bilgilerine buradan ulaşabilirsinizi.Ayrıca yetişkinlere yönelik olan 20Martta gerçekleştirilicek ücretsiz atölye çalışmasıyla ilgili bilgiyede buradan ulaşabilirsiniz.Katılımcı olarak 12 kişi alınacağı bilgisini edindim.Ben kaydımı yaptırdım ve az sayıda yer kaldığını öğrendim sizlerde acele edin :)

ÇORAPTAN BAYKUŞ




Sürekli çoraptan yapılan hayvanları araştırıyorum.Çokta hoşuma gidiyor ama bir türlü yapmak kısmet olmamıştı.En sonunda banucanın bu yazısında görünce tamam artık vakit geldi dedim.Ne derece başarılı oldum bilmiyorum ama bu daha başlangıç ;)
Çorabı kesip kendimce bir form verdikten sonra içini boncuk silikonla doldurdum.Arasınada biraz lavanta attımki misler gibi koksun.Gözlerini ve kanatlarını tığla yaptım ve diktim.İşte lavanta kokulu baykuşumuz hazır :) Sevgiler