7 Kasım 2009 Cumartesi

ELMA AĞACI

Annemin yeğenimin doğum günü için diktiği çanta.Hediyelerinide içine doldurup götürdük.Aslında bu çantayı tam adını hatırlamadığım incik boncuk, çanta,cüzdan vs satan bir mağazada görmüştük veeeee becerikli annem aynından dikti hemen...

5 Kasım 2009 Perşembe

deniz temalı çerçevem


Bu çerçevemide granit boya ile boyayıp elimdeki materyaller ile süsledim.Yaz yeni bitti sayılır ama ben şimdiden özledim :)

deri doku




Bu haftaki ahşap boyama dersimizde deri dokusu vermeyi öğrendik.Tutkalımızı önce çerçevemize sürüyoruz. Daha sonra parşömen kağıdından gelişi güzel parçalar kopartıp büzerek iyice çerçeveye yapıştırıyoruz ve kağıdın üzerinden tekrar tutkallıyoruz.Kuruduktan sonra istenilen renkte boyayı tamponlıyarak iki kat sürüp kurumasını bekliyoruz ve parmak yaldızla üzerinden geçiyoruz.En son olarakta vernikliyoruz...
Daha iyi görülebilmesi için ilk resimi flaşsız,diğer iki resimi flaşlı ve yakından çekim yaptım...

3 Kasım 2009 Salı

Sepetim ve sonraki sepetimin hali ( Başlık bulamadım)

Sepet sepet, kuzenimin bana hediye ettiği sepet sadece düz herkesin bildiği hasırdan yapılmış bir görünümü vardı. Belki bu hale geleceğini bilseydi vermezdi. Bende ne yapayım ne edeyim dedim. Şu bizim kurtarıcımız peçeteyle bir başlayayım neye benzer diye giriştim ve bir baktımki hoş oluyor.Peçeteleme işi bitti sonra boyutlu pembe simli boya ile kenarlarını süsledim, yapay pembe çiçekler ekledim son olarakta kurdele geçirdim sapına.
Bence hiçde fena olmadı bunlara çiçekçiler çiçek koyup satıyor.Bakalım bu kime hediye gidecek.

Annemin ördüğü süper Kapşonlu HIRKAM


Annemin ne zaman bu hırkaya başladığını düşündüm fakat hatırlamadım yaklaşık olarak 2 senede bitirdi. Bu senede giymeye başladım hatta dün İstanbul çok soğuktu (havada kar kokusu vardı) bende o soğuk hava içinde hırkamla ısını verdim. Arkadaşlarımda çok beğendi bu soğuk havalarda üzerimden hiç çıkarmıyacam.Tekrardan teşekkürler Annecim :)
(Buarada akıllı üründen ördü bu nasıl bir yünse akıllıymış :)

Amasra'dan aldığım süs kabaklarım

Şeker bayramında Amasra'ya gitmiştim ve oradaki pazardan süs kabaklar aldım.Hatta kadınlada konuştum Mayıs ayında ekilirse yine bunlardan çıkıyormuş çokta detay vermedi.Bugün farkettim ki yavaş yavaş küfleniyor ve yumuşamaya başlamış anlam veremedim ve üzüldüm galiba bunlar pek kalıcı değil. Nasıl bakılması hakkında bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim. Ama çok tatlı duruyor baksanıza şu güzelliklerine süperrrrr...

1 Kasım 2009 Pazar

ÇERÇEVENİN BAŞINA GELENLER :))

(öncesi)

(sonrası)

Ahşap boyama kursuna başladığımdan daha önce bahsetmiştim.Bu hafta çatlatma ve gazete tekniğini öğrendik ancak yaptığım çalışma hiç hoşuma gitmediği için çerçevemide boşa harcamak istemedim ve bende çerçevemi baştan düzenledim.İlk olarak yapıştırdığım gazeteleri söküp çerçevemi kahverengine boyadım.Daha sonra her tarafını mumladım ve üzerine 2 kat beyaz boyadım.Kuruduktan sonra zımparalayıp peçete tekniğini uyguladım.Son olarakta vernikledim.Anlayacağınız elimden çok çekti kendisi ama benim içime böylesi daha çok sindi.Siz ne dersiniz ????

kalem kutum



Annemin dikiş makinesini yeni yeni kullanmaya başladım ve ilk olarakta kendime kalemlik diktim.Ufak tefek hataları var ama şimdilik idare ediyor..