6 Şubat 2010 Cumartesi

Kayısı Tatlısı

İlk başta yazıma başlamadan önce, bu tatlı tarifini kimden aldığımı bilmiyorum. Yakın bir zamanda izlediğim bloğlardan aldığımı hatırlıyorum.Şimdiden kusuruma bakmasın.
Evde kayısı, ceviz ve dondurma olduğundan bu tarifi kaçırmadım ve eşim çokkkk beğendi tavsiye ederim.
Tarifi
• 1 kg kayısı
• 1.5 kaşık tereyağ
• 1 çay bardağı şeker
• 1.5 su bardağı sıcak su

ilk başta kayısılar yıkanıp 45 dk sıcak suda beklettim.Süzüldükten sonra tereyağı ile kavurdum.
Şeker ve sıcak suyu ilave edip kayısılar parlak bir renk alana kadar pişti.Servis aşaması ceviz ve maraş dondurması ile afiyet olsun.ASD

4 yorum:

  1. ELLERİNE SAĞLIK...MÜKEMMEL BİT TATLI....

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık kaymaksız olmaz

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık harka görünüyor.....
    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  4. :) TEŞEKKÜRLER...
    DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM ZATEN ÇOK PRATİK BİR TATLI

    YanıtlaSil